Over Reina Klees

Schilderijen en beeldhouwwerken van Reina Klees (1949) zijn impressies van een expressioniste. Een paar van haar beeldjes zijn abstract, maar haar werk is overwegend figuratief te noemen. Kenmerkend voor haar schilderijen in acryl op doek is de vrolijke, kleurrijke stijl.

Van grote invloed op haar werk is de Groningse stijl van kunstenaarscollectief De Ploeg, die van de fauvisten en van de Duitse expressionisten. Zij laat zich inspireren door levendige taferelen zoals kinderen met ijsjes, of stampend in regenplassen, ‘De Patat-eters’ en twee (bijna) slapende meisjes. Soms ook droevig, zoals de dementerende heer met een papieren feesthoed (‘De Verdwazing’). 

In Bad Bentheim schilderde zij een oude vervallen schuur in het winterlicht en een koolzaadveld met het kasteel op de achtergrond.

In de Provence ontstonden de zonnige taferelen van markten, stranden, terrassen en boulevards, zoals die van Saint-Tropez.

Reina Klees behaalde haar bevoegdheid als docent tekenen en stofversieren aan de HBO-opleiding ND in Rotterdam. Later behaalde zij haar tweedegraads onderwijsbevoegdheid aan de lerarenopleiding in Utrecht. Zij was docent kunstvakken: tekenen en culturele en kunstzinnige vorming (CKV) aan het middelbaar onderwijs in Hilversum en Ermelo. Zij kreeg schilderlessen van o.a. Mark van Praagh en Herman Tjepkema. Beeldhouwlessen volgde zij bij de Voorburgse Marian Gobius.

Reina is getrouwd met Dick, heeft twee zoons, twee kleindochters en twee kleinzoons en woont in Hilversum.

Prijzen en afmetingen op aanvraag (zie Contact onder Info & Expo)


© 2021 Reina Klees / Radstaak Media Support